Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Tand vullen met composiet of vervangen door implantaten ?

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

Tand vullen met composiet of vervangen door implantaten ?

Berichtdoor fb781719 » di mei 13, 2008 9:32 am

Hallo,
Ik ben 59 jaar en ben zéér duidelijk slachtoffer van amalgaamvergiftiging. Ik sukkel al jaren en jaren met vele symptomen die ik hier op het forum lees.
Ik heb steeds gezegd dat vanaf mijn metalen bovenprothese met 6 tanden 15 jaar geleden vervangen werd door een andere metalen prothese, maar een andere samenstelling, het sukkelen met de gezondheid vooral de sinussen en de oren en nu ook de ogen verergerd zijn. Nu begrijp ik waarom : ik heb 3 verschillende metalen in de mond.
1. gouden kroon 2.metalen prothese 3.al mijn amalgaamvullingen.
Nu zou mijn gewone tandarts (dus geen natuurtandarts) al beginnen met een van mijn zwarte amalgaamtanden proberen te hervullen met composiet, als hij niet abrokkelt tenminste.
Als dit niet lukt, zou er onderzocht worden of de mogelijkheid bestaat om in de plaats 2 implantaten te plaatsen door een stomatoloog, want anders is de linkse onderkaak zonder tanden. (Implantaten raadt ze me niet echt aan).
Maar ik voel me er te zwak voor, ik heb helemaal geen krachten meer voor zo'n ingreep, de pijnstillers zal ik met mijn darmen niet aankunnen en ook de antibiotica die ik zal moeten nemen schrikt me af.
De metalen bovenprothese met 6 tanden kan niet vervangen worden door kunststof want dan bijt ik dat voortdurend stuk, dat heb ik vroeger dikwijls ondervonden. Mijn beet is namelijk te diep, de stomatoloog zegt dat mijn kaakbeen zou moeten gebroken worden om een brug of implantaten boven in de mond te kunnen plaatsen, dat nu momenteel niet gaat omdat ik ze afbijt. Ik antwoordde dat ik dat niet aandurfde en dat het feitelijk de moeite niet meer was, hij zei daarop dat ik met de auto rijd dat ik ook elke dag het risico nam voor een ernstig ongeluk mee te maken.
De resterende boventanden verwijderen en een volledig uitneembaar bovengebit zou wel gaan maar ze vinden dat je daar zo lang mogelijk moet mee wachten.
Maar wat dus de onderkaak betreft, omdat het veel moeilijker is om met een haak dat aan andere tanden te bevestigen, weet ik geen raad.
Wat denkt u Pieter van tandimplantaten ?
Wat voor een oplossing zou u nemen bij dergelijk probleem ?
Zéér hartelijk bedankt bij voorbaat mocht u me een antwoordje kunnen geven.
Met vriendelijke groeten, Marilou
fb781719
 
Berichten: 1
Geregistreerd: ma mei 12, 2008 8:06 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » di mei 13, 2008 9:40 pm

Welkom hier Marilou,

Allereerst wil ik even vermelden dat de behandelingen door een bio-tandarts flink verschillen van die van een "gewone" tandarts. Het gaat niet enkel over het niet plaatsen van amalgaamvullingen. De manier van amalgaam verwijderen is ook heel anders. Indien dit niet op heel voorzichtige manier gebeurt, met sterke afzuiging van de uiterst giftige kwikdampen e.d., kun je een zware extra belasting oplopen. Ook in verdovingsproducten zijn belangrijke verschillen. Kortom, een "bio"-tandarts probeert zo natuurlijk mogelijk tewerk te gaan en je lichaam zo weinig mogelijk met vreemde stoffen te belasten. In de lijst met bio-tandartsen op onze site kun je er waarschijnlijk een vinden in de buurt. Maar dan nog zeker de nodige vragen stellen vooraf. De keuze van tandarts is zeker voor jou heel belangrijk met die uitgebreide problematiek.

Als je een bio-tandarts gekozen hebt, kun je hiermee overleggen wat voor jou de beste oplossing is. Dat kunnen wij hier op deze site niet doen. Dat mogen en willen we ook niet. Door deze problemen te bespreken zul je ook ondervinden hoe goed deze kan luisteren, zodat de behandeling op jou wordt afgestemd en niet op wat het handigste en voordeligste is voor de tandarts. :wink:

In ieder geval zijn er soms sterke staaltjes van herstelling mogelijk, als de tandarts er echt voor gaat.
Implantaten kunnen ook wel voor problemen zorgen soms.

Ook worden de drie genoemde metalen in combinatie natuurlijk wel beschouwd als ongunstig, wegens galvanische stromen. :idea: Die zorgen voor extra snelle kwikafgifte. Deze electro-stromen kunnen door bio-tandartsen gemeten worden.

Ik wens je de beste en dus gezondste oplossing toe, maar je bent al op de goede weg door je te informeren. Probeer dat nog verder te doen door de informatie op onze site te bestuderen, vooral betreffende sanering en (begeleide) ontgifting.

Hou ons op de hoogte van het verloop als je wil en stel gerust nog vragen. Daardoor is dit forum voor velen van groot nut in deze problematiek. Bedankt alvast en succes!

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Annelies » za mei 17, 2008 1:34 am

Hallo Marilou,

Jouw situatie lijkt mij niet hopeloos, hoor. Er zijn hele goede bio-tandartsen die erg veel voor je kunnen doen.
Je hebt drie soorten metalen in je mond, dat is nogal wat. Maar bedenk, dat het soms eerst even slechter moet gaan, voordat het beter wordt.
Ik kan alleen maar zeggen, dat het mij allemaal heel erg meegevallen is, ondanks dat ik toen heel erg ziek was.
Ik heb onder nu een prothese. Ik stond erop, dat mijn tandarts alle zieke, aangetaste en loszittende elementen zou verwijderen, hetgeen hij dan ook maar deed, met tegenzijn.
Met behulp van een orthomoleculair arts ga ik nu ontgiften.
Verder kan ik alleen maar zeggen, dat ik ontzettend blij ben, dat ik die stappen genomen heb, ondanks ook mijn twijfels of ik het wel aan zou kunnen.
En wat is er mis met een bovenprothese, denk ik dan.

Veel wijsheid en sterkte toegewenst van Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Berichtdoor Gast » ma sep 15, 2008 4:32 pm

Ik vraag me af of die implantaten ook wel zo goed zijn. Dat is toch ook metaal in je mond?

Je kan niet voorzichtig genoeg zijn, voor mij geen implantaten in mijn mond.
Gast
 

Berichtdoor admin-amalgaam.be » wo sep 17, 2008 9:02 pm

Natuurlijk is het ideaal als men geen enkel metaal in de mond heeft, maar in sommige situaties is het kiezen tussen een implantaat of "niets". Dan gaat men op zoek naar het minste kwaad.
Met de combinatie van verschillende metalen is het zeker opletten, want dat kan galvanische stromen veroorzaken.

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Gast » do sep 18, 2008 8:08 am

admin-amalgaam.be schreef:Natuurlijk is het ideaal als men geen enkel metaal in de mond heeft, maar in sommige situaties is het kiezen tussen een implantaat of "niets". Dan gaat men op zoek naar het minste kwaad.
Met de combinatie van verschillende metalen is het zeker opletten, want dat kan galvanische stromen veroorzaken.

Pieter


Ik kan me ook voorstellen dat dit argumenten zijn die amalgaamtandartsen gebruiken. Ik herinner er mij 1: ah ja, maar witte vullingen, dat krimpt en van die spanningen krijg je lekkage en pijn, zilvervullingen is het minste kwaad.

En dat terwijl er ook schitterende witte vullingen zijn zoals porseleinen baksels die in 2 keer of zelfs in 1 keer (heb nu tandarts die ze laat maken door computer) gemaakt worden, maar die kosten meer. Als ik zie dat er hier nogal geneut wordt dat bv een Diamondvulling meer kost, dan denk ik dat de Belgen met hun ziekenfondsmentaliteit daar nog niet klaar voor zijn.

Ik ben wel bereid de meerprijs te betalen. En wat die implantaten betreft: metaal is metaal en dat hoort niet in een lichaam thuis. De loden bekers bij de Romeinen, de kwikvullingen bij ons, de titanium implantaten. Zijn wij nu nog niet geleerd?

En als wij nu allen eens zouden beginnen met beter onze mond te verzorgen? Want mea culpa, dat heb ik verwaarloosd.
Gast
 

Berichtdoor Annelies » di sep 30, 2008 12:14 am

My,

Ik heb wel altijd goed voor mijn gebit gezorgd. Echter, ik wist niet wat amalgaam was en dus ook niet, dat ik daar zo ontzettend ziek van zou worden, door de jaren heen.
Bedenk ook, My, dat de kwaliteit van tanden en kiezen per persoon verschillend is. Soms zijn gele tanrden heel erg sterk, maar niet mooi. Witte tanden zijn erg mooi, maar zijn niet per defenitie sterk.
Nee, metaal hoort niet in het lichaam thuis en vergif van kwik al helemaal niet, maar het is gebeurd en ik ben er nu vanaf. Heb een plaatje boven en een volledige prothese onder. Ben aan het ontgiften en heb een dieet voor mijn coeliakie, maar ik kan eerlijk zeggen, dat ik me beter voel, dan de afgelopen tientallen jaren.

Verder hoop ik, weer eens iets van Marilou te horen. Ben erg benieuwd hoe het nu gaat.

Groeten van Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Berichtdoor Gast » di sep 30, 2008 9:00 pm

Annelies schreef:My,

Ik heb wel altijd goed voor mijn gebit gezorgd. Echter, ik wist niet wat amalgaam was en dus ook niet, dat ik daar zo ontzettend ziek van zou worden, door de jaren heen.


Beste Annelies,


Ik hoop echt niet dat ik grof overkom, maar als je gaatjes hebt is dat heel simpel omdat je je gebit niet verzorgd. Ik geef dat tenminste toe. Vroeger deed ik dat ook: ach, ik had slechte tanden, mijn papa had dat ook, maar intussen floste ik niet en poetste ik mijn tanden slecht: even erover en klaar.

Ik neem tenminste verantwoordelijkheid voor mijn daden en heb mijn leven gebeterd en raad es? Met mijn slechte tanden die ik van papa heb, heb ik sindsdien geen nieuwe gaatjes meer. Ik flos nu wel iedere dag en poets 3 keer per dag op een goeie manier.

Je kan altijd wel blijven jammeren, maar uiteindelijk heb je wel veel zelf in de hand. Als je dat niet kan toegeven heb je een probleem, eentje waar de beste tandarts je niet mee kan helpen, een andere zorgverstrekker misschien wel.
Gast
 

Berichtdoor Annelies » wo okt 01, 2008 3:01 am

My, mij is geleerd drie maal daags mijn tanden te poetsen, hetgeen ik jaren lang gedaan heb. Het flossen kwam later. Ondanks alle goede gebits-verzorging kreeg ik de ene ontsteking na de andere.
Dat heb ik heel lang gehad, totdat ik zo ziek werd, dat ik niets meer kon. Letterlijk. Ik kwam terecht in een rolstoel. Wat mij ziek gemaakt heeft, zijn de amalgaam-vullingen.( plm.15 ) Die raakten dan ook vrijwel allemaal aangetast door infectie's en gingen loszitten.
Om van mijn fysieke situatie maar even niet te spreken.
Nee, My, punt is, dat ik altijd allergisch ben voor zware metalen. Ik kan alleen puur goud en zilver verdragen, nu nog. Zelfs geen gerodineerd goud kan ik hebben.
Deze site is uitgebreid genoeg, om te kunnen lezen, wat kwik met en in een menselijk lichaam doet.
Ik heb de strijd tegen kwik verloren, ondanks al mijn goede aangeleerde verzorging van mijn gebit. Om de simpele reden, dat ik nooit geweten heb, wat amalgaam precies is.

Hoe verzorg je kwik in jouw lichaam, My? De troep die weerstand afbreekt, waardoor infectie's ontstaan?
Helpt poetsen en flossen daartegen?
Als je dat denkt, My, dan heb je iets niet begrepen.
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Berichtdoor Gast » wo okt 01, 2008 9:26 am

Annelies schreef:My, mij is geleerd drie maal daags mijn tanden te poetsen, hetgeen ik jaren lang gedaan heb. Het flossen kwam later.


En was dat poetsen degelijk? Ik ging daar vroeger ook vlug over. Want ik denk dat de wachtzaal van de tandarts vol zit met mensen die 3x per dag poetsen.

Dat heb ik heel lang gehad, totdat ik zo ziek werd, dat ik niets meer kon. Letterlijk. Ik kwam terecht in een rolstoel. Wat mij ziek gemaakt heeft, zijn de amalgaam-vullingen.( plm.15 )


Dat kan wel zijn, maar eer die amalgaamvullingen er in moeten, moeten er gaten zijn en die komen door verkeerd of niet te poetsen. Of je moest een paar breukjes hebben in een ongeval natuurlijk.

Ik kan alleen puur goud en zilver verdragen, nu nog. Zelfs geen gerodineerd goud kan ik hebben.


Voor mij liever geen metaal, maar als dat goed voor je gaat, waarom niet?

Ik heb de strijd tegen kwik verloren, ondanks al mijn goede aangeleerde verzorging van mijn gebit. Om de simpele reden, dat ik nooit geweten heb, wat amalgaam precies is.


Ik denk dat een deel van het probleem daar zit: een compensatie zoeken voor jouw fouten uit het verleden, een zondebok zoeken. Als je dan ergens iets hebt dat fout is, nl. zilvervullingen, dan is de verleiding groot om je eigen verwaarlozing helemaal van je af te schuiven naar die tandarts toe, alsof JIJ nooit een fout gemaakt hebt door niet goed te poetsen. Natuurlijk is het fout, maar ik neem aan dat die tandarts in eer en geweten handelde en dat de schuld op zijn minst deelbaar is tussen jou en hem.

Ik doe dat niet: ik heb gewoon gezegd bij de vervanging van mijn vullingen: geen metaal meer en de voorwaarde was duurdere vullingen uit porselein en een betere mondhygiene. Want dat kunststof gedoe moet ik ook niet.


Als je dat denkt, My, dan heb je iets niet begrepen.


Ik denk dat jij niet begrepen hebt dat een goede mondhygiene zorgt voor weinig gaatjes. Ik had ook zogezegd slechte tanden tot ik ze echt goed begon te poetsen. Voorheen loog ik er ook over dat ik ze perfect onderhield.
Gast
 

Berichtdoor marleen » wo okt 01, 2008 10:52 am

beste My,

ik ga je quoten : jij hebt niet begrepen dat een goede mondhygiene zorgt voor weinig gaatjes. (zeg jij tegen annelies op dit forum). wat een cliché zeg! het draait hem namelijk allemaal om : wat is een goede mondhygiene? En net daaromtrent is het laatste woord nog niet gezegd. De afgelopen 20ste eeuw bijvoorbeeld is de mondhygiene steeds veranderd en grosso modo ook verbeterd. Tegelijkertijd is er in 's mensens levensstijl zeer veel veranderd : oa. voeding die veel minder gemineraliseerd is, het overgebruik van suiker, stresserende levensstijl die algemeen is en nog andere factoren.

Maar ook in tandheelkundige en geneeskundige milieus heeft men veel evolutie en onderzoek gemaakt. Vandaar ook (her)onderzoek en bevraging naar gebruik van amalgaam. En niet alleen van amalgaam, maar ook van witte vullingen. En van bruggen. Van prothesen. Net omdat er hierin evolutie zit, gaan mensen inzien dat ze dingen soms beter veranderen, omdat het oude model niet meer zo efficiënt is, en soms inderdaad zelfs ongezond. Het is inderdaad soms moeilijk om verandering te aanvaarden, toch is altijd gebleken dat dit meest gezond was voor de evolutie van het leven.
De laatste onderzoeken maken opnieuw de link tussen de tandheelkundige professionelen en de algemene geneeskunde : of met andere woorden : wat de invloed is van iemands mondgezondheid op iemands welbevinden. Waar je vroeger misschien bij je huisarts niet zo veel aandacht kreeg voor je vragen rond mond/tand, zal dat in de toekomst misschien weer wat anders zijn. Dit is ook gelijklopend met een steeds toenemende specialisering en detaillering in geneeskunde (nieuwe ziektes die benoemd en beschreven worden etc.).
Feit is dat je als hedendaagse mens, net zoals in het verleden trouwens, zelf je gezondheid een stuk in je handen draagt. En dan in sommige gevallen weer beroep moet kunnen doen op die gespecialiseerde hulpverlener (in dit geval tandarts). Maar in die tandarts professie is er nu ook zoveel evolutie, kan iedereen dan adequaat volgen ? En volgende vraag is : is dat nodig? Misschien blijft het meerendeel van de patienten wel tevreden met de statusquo. Misschien zijn mensen wel tevreden met een vulmiddel dat redelijk goed is, en dat misschien wel een beetje giftig is.
Dan is er nog een andere vraag : hoe zit het met de informatie naar de bevolking toe? Is iedereen zo goed op de hoogte van mondhygiene? Blijkt uit onderzoek dat er weer heel veel kleuters waren met problemen aan de tanden. Je vraagt je af hoe dat mogelijk is anno 2007-2008. Poets je tanden 3X per dag, ja akkoord, maar welke poetswijze? Hoeveel tijd besteedt een gemiddelde tandarts om die zeer belangrijke info over te brengen? In de VSA bijvoorbeeld werken tandartsen al meer dan 25 jaar (dat ik weet) met tandartsassistenten, die speciaal deze functie verzorgen : informeren en voorbereiden van de patienten zodat de tandarts zich met het medische gespecialiseerde werk kan bezig houden. Die evolutie met tandartsassistenten is hier in België nog maar enkele jaren bezig!

Tenslotte kan je toch moeilijk met een dooddoener afkomen als 'je hebt je tanden niet goed verzorgd' als blijkt uit talloze onderzoeken dat amalgaam werkt op immuniteit, op infectietoestanden in de mond, op electrische stroming in het lichaam. Er zijn onderzoeken en onderzoeken, ja akkoord, maar waar rook is, is vuur volgens een oud gezegde. Ik denk dat we in deze discussie niet naar simpele oplossingen moeten zoeken. En ja, verantwoordelijkheid ligt bij iedere mens, bij de patient, bij de tandarts, bij de tandartsprofessionelen en hun verenigingen, bij de academici.
marleen
 
Berichten: 3
Geregistreerd: vr maart 07, 2008 4:36 pm
Woonplaats: Leuven, België

Berichtdoor Gast » wo okt 01, 2008 1:19 pm

Marleen, ik denk dat we hetzelfde zeggen: dat we allen ook voor onze mondgezondheid verantwoordelijk zijn, net als tal van andere factoren.

Dan gaan doen alsof het enkel en alleen door die zilvervullingen komt, vind ik erg onjuist. Ik ben geen arts of tandarts, maar ik weet wel dat er eerst een gat moet zijn eer je er een zilvervuling in stopt en dat zilvervullingen geen tandbederf veroorzaken, dat zijn zuren, bacteriën en suikers.

Ik ken genoeg mensen (helaas geen meerderheid) die geen zilvervullingen hebben gewoon omdat ze een goed gebit hebben. Daar kan je nu eens niet onderuit: geen gaten betekent geen vullingen (een ongeval niet te na gesproken).

Wat mij ergert aan Annelies haar betoog is dat zij alles op die zilvervullingen steekt: ziektes, slechte tanden,... Dat doet me denken aan wat de moslims betekenen voor het Vlaams Belang of de joden voor de nazi's: zondebokken.

Die zilvervullingen moet ik ook niet en zullen wel heel wat nare dingen doen, maar ALLES op hun conto schrijven dat gaat er bij mij niet in.

Sorry hoor dat ik die rommel niet slik als zoete koek, zij en de maatschappij zullen ook wel een rolletje spelen.
Gast
 

Berichtdoor Annelies » do okt 02, 2008 12:59 am

My,

Dit is een totaal zinloze discussie en bovendien erg beledigend van jouw kant.
Dus ik ga verder niet meer op jou in.
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Berichtdoor admin-amalgaam.be » do okt 02, 2008 10:41 am

Ik wil hier toch even een belangrijke nota aan toevoegen.

Dit forum is uitsluitend bedoeld om op vriendelijke wijze informatie uit te wisselen ivm amalgaam en aanverwante.
Niet om mensen aan te vallen op hun leefwijze. Aan mY wil ik vragen om je woorden wat genuanceerder te kiezen. Hoewel allicht goed bedoeld, kan een provocerende taal de sfeer al snel bederven. Wat hier dan ook gebeurd is. Ik zal erop toezien dat het een uitzondering blijft.

Dank voor het begrip,

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België



Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron